Om mig ...

Jag påbörjade min litterära bana redan som barn. När klasskamraterna satt och ritade på "fritt val-lektionerna" skrev jag. Det var allt ifrån spännande deckarhistorier till humoristiska parodier där jag blandade in mina kompisar i texten. Jag minns särskilt en långkörare som jag skrev i kapitelform. Den byggde på Lilla huset på prärien, och alla de kända karaktärerna blev olika klasskompisar. Lisa, som fick vara Nellie var väl inte så glad... :-)

När jag blev äldre, alltså runt tolv-tretton år, bestämde jag mig för att skriva en riktig bok. En roman. Handlingen fanns i skallen och kändes klockren. Berättelsen utspelade sig i New York, där jag aldrig varit. Huvudpersonen var en sliten polisinspektör med alla de karaktäristiska attributen. Skurken var en galning som sprang runt på taken och sköt med bazooka. Jag tror jag skrev tjugo-trettio sidor, sen rann det ut i sanden.

Hela mitt skrivande rann faktiskt ut i sanden ungefär samtidigt. Istället fick jag utlopp för min kreativitet via musiken. Jag började spela i band och som trubadur, och det fortsätter jag med än idag. Dessutom har jag drivit ett eventbolag i många år. Men 2016 bestämde jag mig för att bryta mönstret. Jag sålde mitt bolag, skaffade ett deltidsjobb och började skriva igen.

Först kom en humoristisk bok som avhandlar en övervintrad hårdrockstrummis med minst sagt politiskt inkorrekta åsikter. Boken heter Stay Metal och skrevs tillsammans med Stefan Hellström, en musikerkompis. Läs mer om Stay Metal här.
Därefter skrev jag ett antal barnböcker, Mofranserien. Det var godnattsagor som jag hittade på åt mina barn, Theo och Thim. Totalt har det hittills blivit sju böcker, men fler är på gång. Lyssna på dem här. (Storytel)
Sen, inspirerad av den fantastiska miljön som jag jobbar i nu för tiden, skrev jag Reliken - Stjärnornas budbärare, som är en spänningsroman i Dan Brown-anda. Läs mer om den här.
Hösten 2020 rann det ur ett helt nytt spänningsmanus med titeln Döden för oss samman. Detta antogs av Modernista förlag, som gav ut det i maj 2022. Beställ den här.

Uppföljaren ges också ut av Modernista förlag. Den har titeln Livet skiljer oss åt och släpptes i maj 2023. Beställ den här.

Den avslutande boken i trilogin heter Mitt liv som död och kommer också ges ut av Modernista förlag, i augusti 2024.
Håkans förlag och agentur

Modernista förlag

Modernista har en bred utgivning av romaner, lyrik, deckare, barn- och ungdomsböcker, biografier och facklitteratur.